Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe gomółki.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 40 dkg
masło 10 dkg
kminek
ser gouda 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe gomółki.

Ser żółty ścieramy na tarce i wsypujemy do roztartego w glinianym garnku sera twarogowego .Dodajemy masło i kminek wg uznania i dokładnie ucieramy .Z masy kształtujemy owalne baryłki ,zwilżamy przy tym ręce woda .Układamy na deseczkach i pozostawiamy na kilka dni w przewiewnym miejscu do osuszenia .Najlepiej robić je w porze letniej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 21.08.2013 19:48
Pycha, moje smaki :)
Dorota59 07.04.2013 12:07
ciekawa nazwa
caralajna 13.12.2012 07:37
o. coś nowego, nigdy nie słyszałam o takich gomółkach, ciekawa jestem z czym to się je..
annagebalska 30.10.2012 10:02
pyszne
ben-ka 28.02.2012 08:35
moja babcia robiła takie gomółki z białego sera,były pyszne.
zuzanna_z 11.12.2011 14:53
muszę spróbować
Mirka-Ludomila 30.04.2011 08:11
musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak