Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ziemnaki 1 kg.
mąka kukurydziana 5 łyżek
jajko 2 szt.
cebula
sól
pieprz
oliwa
Farsz:
mięso mielone 1 kg.
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
cebula
sałata
pomidory

Przepis i sposób przygotowania na: placki z mięsem

ziemniaki,sałatę,pomidory umyć,ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce osączyć cebulę obrać i posiekać dodać do ziemniaków,dodać jajka i mąkę wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku po czym usmażyć na rumiano z obu stron na oliwie,przygotować farsz posiekaną cebulę wymieszać z mięsem doprawić kucharkiem,pieprzem i solą wyrobić na jednolitą masę formować płaskie kotleciki i usmażyć z obu stron,każdego kotleta włożyć pomiędzy 2 placki i zapiec kilka minut w temp.180st.podawać z sałatą i pomidorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 02.11.2011 07:58
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak