Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka pieczone z porem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 2 szt,
pieczarki 1/2 kg.
ryż 1/2 kg.
udka kurczaka 3 szt.
bulion drobiowy 1/2 l
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: udka pieczone z porem i pieczarkami

ryż opłukać wsypać do naczynia żaroodpornego,pory i pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki i ułożyć warstwami na ryżu,udka opłukać osuszyć i przekroić na połowę posypać przyprawą do kurczaka i ułożyć na porach i pieczarkach zalać bulionem przykryć i zapiec w piekarniku ok.godziny w temp.200st.po tym czasie zdjąc pokrywkę i jeszcze zapiekać 20min.aż skórka się przyrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 25.11.2011 21:04
pyszne danie
Motorek 18.10.2011 14:23
poproszę jedno
Angelika10 25.08.2011 20:41
Pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak