Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

malinowe serce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białko 4 szt,
cukier puder 1 szkl.
barwnik spożywczy
aromat waniliowy
ocet winny biały 1 łyżeczka
śmietana 30% 2 kubki
śmietanfix

Przepis i sposób przygotowania na: malinowe serce

na blasze wyłożonej pergaminem wyrysować dwa serca nagrzać piekarnik do 180st.ubić białka na sztywną pianę z dodatkiem octu winnego i cukru kiedy piana będzie szklista dodać odrobinę barwnika i dokładnie wymieszać rozsmarować masę bezową po powierzchni wyrysywanych serc i wstawić do piekarnika zmniejszyć temp.do 150st.piec 30min.w międzyczasie ubić śmietanę z dodatkiem śmietanfixu po czym rozsmarować po wystudzonych sercach i udekorować świeżymi owocami i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 25.12.2012 09:41
fajne !
Wafelek2601 05.05.2011 16:55
super przepis
Grazyna0211 30.04.2011 09:14
super to serduszko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak