Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

choucroute

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kwaszonej kapusty 1,5 kg
wędzonego boczku 25 dag
kiełbasy 30 dag
golonka 1 mała
serdelków 7
cebule 3
marchewki 2
białego wina szklanka
smalcu 2 lyz
Goździki całe Prymat 2
jałowca kilka ziaren
pieprz, sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: choucroute

w rondlu roztopić połowę smalcu i wlożyc polowę kwaszonej kapusty.ułozyć na niej miesa w całosci obrane marchewki i cebule przyprawy przykryć pozostała kapustą polać reszta stopionego smalcu i winem.gotować na małym ogniu aż kapusta i miesa beda miekkie (ok 2 godz)pod koniec gotowania włożyć do garnka kiełbasę i serdelki.zdjąć z ognia usunąć marchewki i cebule wyjąć mięsa i pokroić na porcje , wyłóżyć kapustę na wygrzany połmisek na wierzchu ułożyć mieso i kiełbaski.podawać z ziemniakami z wody:)!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak