Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane filety z soli

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z Soli 40 dkg
sok z cytryny 2 łyżki
szpinak 1/2 kg
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
banan
śmietana 1/8 litra
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane filety z soli

Kawałki ryby kropimy sokiem z cytryny.Szpinak przebieramy,odcinamy ogonki a listki starannie opłukujemy.Wrzucamy do wrzącej,posolonej wody i gotujemy około 5 minut bez przykrycia.Odcedzamy i odciskamy.Wysmarowaną tłuszczem żaroodporną formę wykładamy szpinakiem,przyprawiamy gałką muszkatołową i solimy.Kawałki ryby lekko rolujemy,układamy na szpinaku,przyprawiamy solą i pieprzem.Pieczemy około 7 minut w 180 stopniach.Banana obieramy,kroimy w plasterki.Naczynie wyjmujemy z piekarnika,na rybie układamy plasterki banana,zalewamy śmietaną wymieszaną z tartym serem i zapiekamy kolejne 7 minut.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 02.01.2014 08:34
delikatna w smaku
mamusia1 17.12.2013 08:52
bardzo lubię tą rybę
Justyna87 20.08.2012 20:31
super
irenka 17.02.2012 11:25
pyszne
AgaS10 04.06.2011 21:41
super:)
Justyna Jussstiii 04.06.2011 06:39
smaczne
Ania67 24.05.2011 10:04
pycha obiadek
Teresa19 12.05.2011 12:07
Moja ulubiona ryba
Krystyna32 29.04.2011 15:59
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak