Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GALARETKA POMIDOROWA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gestego przecieru ze swiezych
pomidorów 1 i 1/2 szklanki
soku pomidorowego 1/4 szkl
cytryna 1
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 lyzeczki
sól, pieprz, cukier do smaku
sos
tłustego twarożku kremowego 15 dag
kremówki 1/2 szkl
startego chrzanu 2 lyz
posiekanego szczypiorku 2 lyz
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: GALARETKA POMIDOROWA

zelatynę namoczyć w niewielkiej ilosci wody,a gdy napecznieje rozpuscić w gorącym soku pomidorowym, wystudzić, wymieszać z przecierem wszystko doprawic do smaku sola i pierzem sokiem z cytryny i cukrem.rozlać do malutkich filiżanek napełniając je do połowy wysokosci .wstawić do lodówki by galaretka stężała. w tym czasie przygotować sos.twarożek zmiksować z chrzanem wymieszac z ubitą kremowką doprawic do smaku cukrem i solą.ostudzone galaretki wyjąć z naczynek i przełożyć na półmisek,udekorować je sosem i posypać szczypiorkiem:)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grazia1 02.07.2011 20:29
orginalne:)!!!!
matii6 19.06.2011 20:03
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak