Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort pomarańczowy z kokosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 2 szkl
wiórki kokosowe 10 dag
cukier 3 łyżki
serek waniliowy 3 szt
dżem pomarańczowy 1 op
galaretka pomarańczowa 1 op
Żelatyna wieprzowa Prymat
Biszkopt 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tort pomarańczowy z kokosem

1. Śmietanę i wiórki gotuj 10 min. Odstaw, po 30 min przecedź. Galaretkę rozpuść wg przepisu. Ostudzoną śmietanę ubij z cukrem. Żelatynę namocz, rozpuść, podgrzewając. Serki wymieszaj ze śmietaną. Masę połącz z żelatyna.
2. Biszkopty posmaruj dżemem, a potem 2/3 kremu kokosowego.
3. Placki ułóż jeden na drugim. Wierzch oraz boki tortu posmaruj resztą kremu lub wiórkami kokosowymi. Polej galaretką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 22.02.2014 08:39
pyszny torcik
IwonaKa 05.01.2014 13:54
super,zjadłabym kawałeczek,na pewno pyszny
Rybciia 17.03.2013 00:23
świetny!!!
kanu83 03.06.2012 15:31
wow

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak