Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z marmoladą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
margaryna
marmolada 200 g
śmietana 18-procentowa 1\\2 szklanki
cukier waniliowy
proszek do pieczenia 2 łyżki
cukier 1\\2 szklanki
jajko
żółtko jajek 2

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z marmoladą

Mąkę , cukier , cukier waniliowy wykładamy na stolicę dodajemy następnie do nich margarynę i posiekać nożem . Następnie dodać jajko i żółtka oraz śmietanę . Białka odstawiamy na bok, wyrabiamy ciasto .Wałkujemy z ciasta wałek , potem kroimy na kawałki a każdy kawałek na placek , na każdy placek kładziemy łyżką marmoladę uprzednio wymieszaną z z łyżeczką bułki tartej , zawijamy rogaliki od grubszej strony do cieńszej. Kładziemy rogaliki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, tylko żeby nie były obok siebie ściśnięte . Smarujemy białkiem i pieczemy w 200 st. do złotego kolorku. Wyjęte już posypujemy grubym cukrem .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 10.05.2011 07:18
Smaczne rogaliki na jeden kęs.
rosik93 29.04.2011 23:49
mniam
Katarzyna/kate1980 29.04.2011 21:24
super
Sylwia88 29.04.2011 15:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak