Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

banany w karmelu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 1/2 szt.
cukier 5 łyżek
masło 2 łyżki
margaryna 1/3 kost.
woda 1 łyżka
kakao 2 łyżki
cukier 4 łyżki
banan 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: banany w karmelu

banany obrać ze skórki i skropić sokiem z cytryny,na patelni rozpuścić cukier jak najmniej mieszając aby się nie skrystalizował jak zacznie robić się brązowy dodać masło i wymieszać na karmelu ułożyć banany i usmażyć z każdej strony po kilka minut przygotować polewę czekoladową rozpuścić margarynę w rondelku dodać wodę i kakao wymieszać i zagotować na niewielkim ogniu cały czas mieszając dopuki cukier się nie rozpuści,banany zdjąć z patelni i polać przygotowaną polewą podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 22.01.2014 15:13
fajny przepis na banany
Angelika10 23.10.2011 22:30
muszę zrobić takie banany :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak