Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 20 szt.
masło 1/2 kost.
mąka 1 łyżka
ser ementaler 10 dkg.
sól
pieprz
wino białe wytrawne 2 kieliszki
woda 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa

cebulę obrać i pokroić w cienkie ćwierćplasterki po czym zrumienić ją na maśle gdy zdobędzie złoty kolor to oprószyć ją mąką cały czas mieszając tak aby powstała zasmażka cebulowa do powstałej zasmażki dolać powoli 1/2 litra wody lub wywaru ewentualnie rosołu i wlać wino,przelać do garnka i zagotować dopełnić wodą lub wywarem,rosołem po ok.30min.doprawić do smaku solą i swieżo zmielonym pieprzem,bułkę rozłożyć na blasze pokrojoną w niedużą kostkę i podpiec w temp.150st.podawać z zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 06.09.2013 20:20
rewelacyjna zupa
Wafelek2601 31.12.2012 14:36
Lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak