Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z kopru włoskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 25 dag
cebula biała 1 szt.
oliwa do smażenia
koper włoski 2 bulwy
natka pietruszki 1 pęczek
bulion warzywny 1 l
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól
tofu 10 (wędzone)

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z kopru włoskiego

Ciecierzycę namaczaj przez całą noc. Cebulę posiekaj i zeszklij w garnku na oliwie. Dodaj pokrojony w plastry koper włoski oraz posiekaną natkę i smaż 2 minuty. Wlej bulion wymieszany z koncentratem pomidorowym. Dodaj pokrojone na kawałki tofu i ciecierzycę. Gotuj na małym ogniu 35 minut. Przypraw solą i pieprzem. Rozlej do talerzy i udekoruj listkami kopru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 19.05.2012 21:43
ciekawie sie zapowiada
m1monika 26.08.2011 15:26
świetna
Agnieszka/picola 11.05.2011 20:02
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak