Lumaconi z kaparami, pomidorami i tuńczykiem

Lumaconi z kaparami, pomidorami i tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • troche oliwy z oliwek

  • PUSZKA POMIDORÓW

  • cebula

  • ząbek czonsku

  • łyzka kaparów w zalewie solnej

  • makaron lumaconi 1/2 opakowania - takie małe koszyczki (albo inny ktory w naturalny sposob da sie tym gestym sosem obkleic lub n

  • pieprz świeżo zmielony

  • anchois

    5 filetów
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wstawiamy wode na makaron z odrobina oliwy i gotujemy makaron al dente. Odcedzamy. Posiekac cebule i czosnek. Zeszklic na oliwie, dodac pomidory z puszki i lekko poddusic. Fileciki anchois pokroić i dodac do pomidorow. Anchois rozpuszczą sie w pomidorach. Potrawy nei solimy bo fileciki sa słone jedynei doprawiamy pieprzem Na samym koncu dodajemy tunczyka z puszki i w zaleznosci od upodoban tyle ile nam sie podoba kaparow. Jesli ktos nie przepada nie musi i mozna te kapary w ostatecznosci zastapic czarnymi oliwkami albo niczym. Mieszamy z odcedzonym makaronem i zostawiamy na kilka minut pod przykryciem, zeby koszyczki - makaron sie z sosem \"przegryzly\". Gotowe!

Szybkie, proste i tanie. I zawiera wszystko to co ostatnio uwielbiam

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

andzia123

30.03.2012 09:50
wykwintne

angelika14

21.06.2011 07:00
przepyszne!

Marzena40

13.05.2011 07:52
hmmm...ciekawe

Sarenka

01.02.2011 21:50
Lubie takie wloskie smaczki.

bami

13.11.2010 14:24
A ja nie lubię kaparów...jeszcze :P tzn. nie przepadam - może tak. mój mężczyzna twierdzi, że to tylko kwestia czasu kiedy zacznę je lubić - tak pewnie jest. Poza tym danie wygląda pysznie, bo wszystkie pozostałe składniki uwielbiam :)

borgia

12.10.2010 09:59
Lubimy kapary. Bardzo lubimy kapary! Bardzo wszystko to co tutaj jest lubimy. Będzie robione...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat