Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomarańczowo-dyniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
ząbki czosnku 2
dynia 1 kg
bulion warzywny 1 i 1/2 l
sok z pomarańczy
skóka otarta z pomaranczy
sól
mleko 150 ml
tymianek 2-3 (świeży)
cebula 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomarańczowo-dyniowa

W garnku rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną cebulę i duś 3 minuty, aż zmięknie. Dodaj rozgnieciony czosnek oraz dybię obraną i pokrojoną w kostkę. duś 2 minuty, mieszając. Wlej podgrzany bulion i sok wyciśnięty z pomarańczy, dodaj otartą skórkę pomarańczową i tymianek. Podgrzewaj 20 minut, aż dynia zmięknie. Zmiksuj zupę na gładki krem, dopraw solą i pieprzem. Rozprowadź mlekiem, podgrzewaj 2-3 minuty, nie gotuj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 09.05.2011 11:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak