Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti z pesto z cukinii i anchois

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti 50 dag
cukinia 1 kg
oliwa 1/2 szklanki
ząbki czosnku 3 szt.
OSTRA PAPRYCZKA
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól
anchois
bazylia 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti z pesto z cukinii i anchois

Cukinie pokrój na cienkie talarki i duś do miękkości na oliwie z posiekanym czosnkiem i papryczką. Zmiksuj, dodaj filety anchois, przypraw do smaku i odstaw. makaron ugotuj al dente w dużej ilości osolonej gorącej wody, odcedź, od razu wymieszaj z sosem, dodając parę łyżek wody zgotowania (aby makaron się nie skleił). Posyp posiekaną natką i bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 27.01.2012 09:20
bardzo oryginalne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak