Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak w sosie grzybowo-serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos grzybowy 1
przyprawa do potraw 1łyżeczka
żółty ser 100g
śmietana 2łyżki
żółtko jajek 2
szpinak 1kg
cebula 1
czosnek 1ząbek
masło 2łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak w sosie grzybowo-serowym

Szpinak oczyścić.Gotować 10min.Osączyć.Cebulę i czosnek oczyścić i pokroić w kostkę ,poddusić na maśle.Dodać szpinak ,smażyć razem z cebulą około 10min.Doprawić Jarzynką i pieprzem.Sos przygotować według przepisu na opakowaniu.Dodać ser pokrojony w kostkę.Śmietane połączyć z żółtkami ,dodać do sosu nie gotować.Szpinak podawać z ziemniakami z wody i sosem grzybowo -serowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak