Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bób z mulami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mule 1 kg
bób 1 kg
oliwa 6 łyżek
Rozmaryn suszony Prymat 1/2 łyżeczki
ząbek czosnku 1
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
sól
wino białe wytrawne 1 szklanka
kolendra świeża
kminek 1/2 łyżeczki
cytryna 1 szt.
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
tymianek 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: bób z mulami

Mule wyszoruj, kilka razy wypłucz. Umyty bób wrzuć do wrzącej wody na 2 minuty, odcedź i obierz z łupinek. W garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy, wrzuć po pół łyżeczki tymianku i rozmarynu, zmiażdżony czosnek i listek laurowy. Przypraw solą i pieprzem. Dodaj mule i wino, przykryj i podgrzewaj 5 minut, od czasu do czasu poruszaj garnkiem. Mule wyjmij z muszli. Resztę oliwy podgrzej na patelni, dodaj bób, sól i pieprz, duś 5 minut. Bób wymieszaj z mulami. Podawaj polane sosem z duszenia muli, posyp je papryką,. kminkiem i świeżą kolendrą. Udekoruj cząstkami cytryny i muszlami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 14.06.2011 19:37
Super przepis !
aga130982 06.06.2011 13:46
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak