Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karczoch z jajkiem 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczochy 6 szt.
szalotki 3 szt.
ząbek czosnku 1
oliwa 2 łyżki
sól
jajko 6 szt.
ocet balsamiczny 1 łyżka
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: karczoch z jajkiem 2

Odetnij zdrewniały łodygi karczochów, liście przytnij w 2/3 wysokości. Gotuj w garnku pod przykryciem 30 minut, odcedź. Rozchyl listki i usuń te z środka. Szalotki i czosnek obierz, posiekaj, podsmaż na oliwie, posól i popieprz. Podziel na 6 części i włóż w środek karczochów. Na farsz delikatnie wbij jajka. Przełóż karczochy do natłuszczonego żaroodpornego naczynia i zapiekaj 3-5 minut w temp. 210 stopni. Wyjmij z piekarnika, skrop oliwą i paroma kroplami octu balsamicznego. Posyp posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 30.08.2011 21:56
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak