Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort czekoladowy z chałwą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl
mąka pszenna 1 szkl
kakao 2 łyżki
jajko 6 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
beziki 12 szt
chałwa 20 dag
mleko 1 szkl
cukier wanilinowy 1 op
budyń waniliowy 1 op
masło 35 dag
polewa biała czekoladowa szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowy z chałwą

1. Jajka ubij z cukrem.Delikatnie wymieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia oraz kakao. Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz 45 min w temp 180 stopni.
2. Z mleka, proszku budyniowego oraz cukru waniliowego ugotuj gęsty budyń. Po wystudzeniu utrzyj go z masą i chałwą.
3. Ciasto przetnij na 2 placki, przełóż je kremem chałwowym i pokruszonymi bezami. Tort oblej stopioną polewa czekoladową,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LoLa 11.04.2013 07:18
super i smaczne
RenataZ-et 05.06.2011 23:03
musi fantastycznie smakować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak