Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana wołowina

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina z kością
cebula
wino czerwone wytrawne
Liść laurowy suszony Prymat
tymianek
oliwa
sól
piepz

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana wołowina

Mięso rozbić. Wymieszać wino z łyżką oliwy, tymiankiem, listkiem.Mięso ułożyć w rondlu, obłożyć pokrojoną w plasterki cebulą , zalać winem i pozostawić na noc. Następnie wyjąć mięso , obsmażyć na oliwie. Dusić w marynacie około 30 minut, przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak