Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

raugot

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 1200 g
cebula 200 g
smalec 30 g
koncentrat pomidorowy 100 g
papryka mielona do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek ząbki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: raugot

Mięso pokrajać na kawałki prostokątne.Obsmażyć na tłuszczu razem z pokrajaną cebulą,przełożyć do garnka i dusić z dodatkiem przecieru pomidorowego,soli pieprzu i roztartego ząbku czosnku.Dodać w razie potrzeby gorącej wody i dusić do miękkości.Podawać porcję z dodatkiem ziemniaków z wody,buraczkami i surówkami z selera i jabłka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak