Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety z dorsza panierowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 10 g
sól do smaku
mąka 80 g
jaja 2 szt
mleko 100 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 g
olej 200 g
dorsz 1400 g

Przepis i sposób przygotowania na: filety z dorsza panierowane

Przygotować filety,posolić,panierować w mleku,mące,jajku i bułce tartej,następnie smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.Podawać bezpośrednio po usmażeniu z dodatkiem ziemniaków z wody,warzyw zasmażanych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak