Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp z wody

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 2000 g
pietruszka 80 g
marchew 80 g
seler 80 g
pory 30 g
cebula 80 g
masło 150 g
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: karp z wody

Oczyszczoną,wypatroszoną rybę posolić i do jamy brzusznej włożyć umytą marchew.Ugotowany z warzyw wywar przecedzić do wanienki,rybę ułożyć na wkładce i włożyć do wanienki,przykryć i ogrzewać na wolnym ogniu w temperaturze 85-90stopni.Ugotowaną rybę z wkładem wyjąć z wanienki,ostrożnie przełożyć na półmisek,polać stopionym masłem i obłożyć drążonymi ziemniakami z wody,marchewką z wody,kalafiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak