Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak zapiekany

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczupak 1,5 kg
cebula 1 sztuka
sól do smaku
oliwa 50 ml
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
keczup pikantny 3-4 łyżki
mąka 10 dag
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak zapiekany

Szczupaka oczyścić i podzielić na porcje. Dokładnie umyć je i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie rybę oprószyć przyprawą do ryb oraz mąką. Porcje szczupaka układać w naczyniu żaroodpornym i posypać posiekaną drobno cebulką. Oliwę wymieszać z koncentratem pomidorowym i keczupem. Tak przygotowanym sosem polać rybę i posypać ją posiekaną natką pietruszki. Rybę zapiekać przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 06.01.2014 13:32
Pycha, moje smaki :)
IKrakowianka 26.01.2013 22:38
wygląda super
kasiaw 10.06.2012 18:37
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak