Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mózg cielęcy po wiedeńsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mózg cielecy 1180 g
ocet 20 ml
jaja 2 szt
mąka 50 g
tłuszcz 150 g
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: mózg cielęcy po wiedeńsku

Mózg włożyć do zimnej wody i delikatnie zdjąć błonki.Wyjąć z wody,obgotować w posolonej wodzie z dodatkiem octu,odcedzić i wy porcjować.Porcję mózgu oprószyć mąką,panierować i smażyć na złoty kolor z obu stron.Podawać z ziemniakami,marchewką,surówkami i warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak