Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z udkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka 3 szt
ryż 1 szkl
fasolka szparagowa 200 g
marchewka 1 szt
pomidory 4 szt małe
cebula 1 szt
groszek konserwowy 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
bulion 500 ml
włoszczyzna suszona 1 garśc

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z udkami

Rozgrzać na patelni tłuszcz, przysmazyć cebulę, dodać ryż i po 2 minutach zalać bulionem.
Pogotować 5 min. Dodać poporcjowane udka przyprawy i jarzyny.
Dusić pod przykryciem, od czasu do czasu mieszajc pod koniec dodać pokrojone pomidory i groszek.
Odparować, dodać natkę pietruszki. Podawać z sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 01.05.2011 15:56
znakomite danie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak