Ser szopski w suszonych pomidorach

Ser szopski w suszonych pomidorach

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser szopski (mozna uzyc fety)

  • suszone pomidory

  • papryczka chili

  • zioła prowanslaskie

  • oragano

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobiłam dwa sloiczki.. w jednym jest ser szopski panierowany w ziolach prowansalskich i oregano, zawijany w suszone pomidory, spiete wykałaczką, dorbno
pokojona papryczka i ziola, zalane wszystko oliwa z oliwek. w drugim tylko ser szopski drobno pokrojona papryczka chili i kawałki suszonych pomidorów oraz ziola. odstawione w ciemne chlodne miejsce.. zobaczymy co z tego wyjdzie:)

Jezeli chcecie dac do lodowki to radze zalac olejem rzepakowym bo oliwa z oliwek niskich temperatur nie znosi i olej sie zrobi w lodowce metny. Takie antipasti mozna trzymac od 2-3 tygodni. Oczywisci mozna skladniki zmienic na faszerowane fetą małe pomidorki, oliwki czy papryczki. Dzisiaj byłam w Sklepie Kolonialnym Connsoni w czestochowie i takie marynowane cudeńka kosztuja d 9,99 do 13.99 za 100g, wiec chyba warto zrobic cos takiego w domu :) napewno bedzie taniej:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ilka_86

03.03.2012 11:49
świetny przepis

angelika14

12.07.2011 10:43
jeszcze takiego czegoś nie jadłam

Iwona56

19.05.2011 21:02
pycha

Mala

03.04.2011 21:50
z feta robiłam i było pyszne

rzenia15

24.02.2011 10:42
ciekawy przepis

pawel007

20.01.2011 13:19
mniammmm

Sarenka

11.01.2011 17:32
Uwielbiam!

SmacznaPyza

15.09.2010 09:30
bardzo fajne - rzeczywiście wyjdzie taniej niż kupować gotowe

IZABELA29

09.08.2010 09:58
wykwintne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat