Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocne jajka z serkiem wiejskim i śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
śmietana 18 proc 3 łyżki
serek wiejski 3 łyżki
szczypiorek 1 pęczek
ogórek 1/2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne jajka z serkiem wiejskim i śmietaną

Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie, studzimy, obieramy ze skorupek. Sałatę oraz szczypiorek płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy.
Następnie szczypiorek drobno siekamy, ogórek kroimy w drobniutką kostkę. Do małej miseczki wkładamy serek wiejski, śmietanę, szczypiorek oraz ogórek, solimy i pieprzymy do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Jajka przekrawamy na pół, ostrożnie wyjmujemy łyżeczką żółtka. Białka jajek układamy na liściach sałaty. Żółtka dodajemy do masy z serka i śmietany i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną pastą napełniamy wgłębienia po żółtkach. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Dekorujemy plasterkami ogórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 29.01.2012 16:37
super
maryśka 05.12.2011 18:31
pycha
radek305
radek305 29.04.2011 12:52
świetny przpis wypróbuje na przyszłe święta
Małgorzata113 29.04.2011 08:24
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak