Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska babka

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól szczypta
skórka z cytryny 2 łyżki
jajko 3 szt
margaryna 3/4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska babka

Mąkę i proszek i sól wymieszać , dodać margarynę i wetrzeć ją palcami w mąkę. Jaja ubić z cukrem, dodać otartą skórkę z cytryny i stopniowo dodać mąkę z margaryną. Ciasto dobrze wymieszać i przełożyć do formy. piec ok 50 min w temp 180 st.
Polać lukrem lub polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak