Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korzenny piernik na miodzie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 1 1/3 szklanki
masło 4 łyżki
kakao 3 łyżki
jajko 3 szt
cukier brązowy 1/2 szklanki
cukier kryształ 1/3 szklanki
śmietana 1/2 szklanki
mąka 1/2 kg
polewa czekoladowa
czekoladowe łezki 2 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Korzenny piernik na miodzie

W garnku rozpuścić miód, masło, korzenną przyprawę do piernika i kakao. Ostudzić. Jajka ubić z oboma cukrami i smietaną. Dodać do miodu i dobrze połączyć. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z sodą. Na końcu dosypać czekoladowe łezki do zapiekania i wymieszać. Piec około 45 minut w 170 C. Po wystudzeniu polać polewą czekoladową.

Smacznego!!

--> domową przyprawę do piernika znajdziecie w moich przepisach
--> porcja na średnią blachę

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 26.11.2011 19:10
marzy mi się taki piernik
agnieszka137 29.04.2011 15:49
świetny, lubię piernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak