Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolowo-dyniowy wypas

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona 50 dkg
dynia 1/4 szt
pomidory 2 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
cebula biała 1 szt
cebula czerwona 1 szt
czosnek 3 ząbki
imbir kawałek
oliwa
pieprz
papryka 3 (czuszka)

Przepis i sposób przygotowania na: fasolowo-dyniowy wypas

Fasole gotujemy i odcedzamy.Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek imbir i paprykę,czuszkę i cebulę,następnie kroimy dynię w kostkę paprykę w paski,,pomidory przelewamy wodą obieramy ze skory i siekamy,wszystko dusimy razem 20 min aż warzywa będą miękkie.Gotowe danie podajemy w głębokim talerzu .Polewamy sosem i dodajemy szczyptę pieprzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak