Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pascha malinowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 dkg
cukier puder 20 dkg
żółtko jajek 4 szt
jajko 1 szt
śmietana gęsta 1 szklanka
twaróg 50 (tłusty)
konfitura malinowa 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: pascha malinowa

Ser dwukrotnie mielimy dodajemy konfiturę malinową i dokładnie mieszamy i przecieramy przez sito.Mikserem ucieramy masło na piane dodając po jednym żółtku i łyżce cukru,następnie dodajemy całe jajko a na końcu stopniowo ser z malinami i śmietanę.Ucieramy na jednolitą masę owijamy w ściereczkę układamy na desce przyciskamy drugą deską obciążamy i wstawiamy na noc do lodówki.Przed podaniem dekorujemy owocami z konfitury.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Daria14 30.04.2011 10:51
pycha
Seba 29.04.2011 13:28
musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak