Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baba z twarogiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło lub margaryna 200 gram
cukier 1 szklanka
jajko 5 sztuk
cukier waniliowy 8 gram
mąka pszenna 3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sok z cytryny 3 łyżki
twaróg 400 gram
skórka cytrynowa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Baba z twarogiem

Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym oraz jajkami (wyjdzie masa jakby zwarzona)
Do utartej masy dodać przesianą mąkę z proszkiem,sok i skórkę z cytryny,wymieszać.
Dodać ser przeciśnięty przez praskę do ziemniaków (lub zmielony)
Piec w wysmarowanej i oprószonej bułką tartą formie ,w temp.180 st. przez 45-50 minut.
Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
Babka wychodzi wilgotna.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak