Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korzenna przyprawa do piernika

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
Kolendra cała Prymat 1/4 łyżeczki
kakao 2 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat 1/4 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
goździki mielone 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Korzenna przyprawa do piernika

Wszystkie składniki wymieszać i utłuc najlepiej w moździeżu. Przygotowana mieszanka aromatyzuje około 1,5 kg mąki. Przygotowany z niej piernik wspaniale pachnie przyprawami. Można przygotować większą ilość i przechowywać w papierowej torebce w suchym miejscu. Ta przyprawa nadaje się także do przygotowania pierniczków oraz do grzanego wina.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 13.12.2011 15:30
O, bardzo ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak