Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet orzechowo migdałowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt
jajko 2 szt
mąka 3 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 4 szczypta
pieprz kolorowy 4 szczypta
mleko 200 ml
olej do smażenia 200 ml
mąka do obtaczania 4 łyżka
płatki migdałowe 2 mielone
orzechy 2 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Filet orzechowo migdałowy

Filety umyć, osuszyć, posolić i popieprzyć.
Jajka, zmiksowane orzechy i migdały, mąkę i mleko dokładnie wymieszać na jednolite ciasto o konsystencji troszkę gęściejszej od ciasta naleśnikowego.
Posolić i popieprzyć do smaku.
Każdy filet obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w cieście i smażyć na oleju po około 4-5 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeanette_v 05.02.2012 12:25
Przepyszne.
Katarzyna/kate1980 06.05.2011 19:32
musi być pyszny
monika154 29.04.2011 15:35
smaczne
monika154 29.04.2011 15:35
smaczne
monika154 29.04.2011 15:35
smaczne
Agnieszka_B 29.04.2011 00:19
ciekawa propozycja...
SmacznaPyza 28.04.2011 18:39
ja chcę taki na obiad!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak