Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka na twardo

4.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Jajka na twardo to zawsze znakomity pomysł na śniadanie. Jak zrobić i ile należy gotować jajka na twardo? Dowiesz się z tego przepisu. 

Składniki:

Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
woda 500 mililitrów
majonez do smaku
jajko 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka na twardo

W tym przepisie znajdziesz odpowiedzi na pytania:

  • jak zrobić jajka na twardo?
  • ile gotować jajka na twardo?
  • z czym podawać jajka na twardo?

Jajka włożyć do osolonej wody i postawić na ogniu. Po zagotowaniu wody gotować jeszcze 10minut.

Po zdjęciu skorupek przekroić na ćwiartki.

Dodać majonez i ketchup do smaku.

Jajka na twardo mają bardzo wiele zastosowań! Możesz np. zjeść je na śniadanie, zrobić z nimi kanapkę i zabrać jako lunch do pracy lub udekorować majonezem i postawić na świątecznym stole. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.04.2013 23:35
smaczne śniadanie
parysek10 25.02.2012 19:59
Kurczę, za trudne.
Juleczka20 04.06.2011 08:48
lubie do żureczku:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak