Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka rzodkiewkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 2 pęczki
seler naciowy 1 szt
sezam 2 łyżki
miód 1 łyżka
olej 5 łyżek
sos sojowy 1 łyżka
ocet winny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka rzodkiewkowa

1. Rzodkiewki oraz seler naciowy oczyść, opłucz. Rzodkiewki potnij w cienkie plasterki, a pędy selera na kawałeczki. Ziarna sezamu wsyp na mocno rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Mieszając, zrumień. Przesyp na talerzyk i odstaw do wystudzenia.
2. Miód dokładnie utrzyj z sosem sojowym oraz octem. Cienkim strumieniem dolewaj olej. Całość ubij trzepaczką na jednolity sos.
3. W salaterce wymieszaj rzodkiewki z selerem i ziarenkami sezamu. Polej przygotowanym sosem, przemieszaj.Sałatkę wstaw do lodówki na ok 30 min, aby wszystkie smaki dokładnie się przeniknęły. Sałatkę serwuj z bagietką albo jako dodatek do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.12.2013 09:51
pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak