Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sojowa potrawka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew z groszkiem i kukurydz 1 słoik
sos sojowy jasny 3 łyżka
sos sojowy ciemny 2 łyżka
sól 3 szczypta
pieprz 1/3 łyżeczka
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
woda 100 ml
olej 3 łyżka
grzyby suszone 1 garść
serce indycze 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sojowa potrawka

Grzyby namoczyć w gorącej wodzie i ugotować prawie do miękkości.
Serca umyć, oczyścić i pokroić wzdłuż na cztery części.
Wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem i podsmażyć, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i jeszcze chwilę podsmażać.
Wlać wodę, oba sosy, dodać sól i pieprz i dusić około 15 minut.
Do serc dołożyć podgotowane grzyby, można wlać odrobinę wody, w której gotowały się grzyby.
Na koniec dorzucić odsączoną z zalewy mieszankę, mąkę rozrobić z trzema łyżkami wody i zagęścić nią sos zagotowując go.
Podawać z ryżem lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 08.08.2011 10:09
bardzo apetyczne - lubię podroby
darus 25.06.2011 21:11
smacznie wygląda
MAŁGORZATA108 28.04.2011 19:33
Bardzo apetycznie.
Emilia22 28.04.2011 19:08
ciekawie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak