Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek z krówkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna ponad 1 szkl
cukier puder 1/3 szkl
margaryna 50 g
sól szczypta
jajko 1 szt
Nadzienie:
krówki około 1/2 kg
mleko odrobina
kandyzowana skórka pomarańczow
orzechy laskowe, kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek z krówkami

Ze składników na ciasto wyrobić kruche ciasto. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie rozwałkować i uformować mazurki (1 małe bądź 1 duży). W międzyczasie krówki rozpuścić w kąpieli wodnej z odrobiną mleka. Gorącym nadzieniem smarować wierzch ciasta. Na sam koniec udekorować orzechami i kandyzowaną skórką pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 28.04.2011 19:09
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak