Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka w sosie jogurtowo-czosnkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
papryka zielona 1 szt
jogurt naturalny 1/2 litra
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: papryka w sosie jogurtowo-czosnkowym

Paprykę myjemy każdą dzielimy na 4 części,usuwamy nasiona i błony,układamy je na blasze i pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku kilka minut by skórka się lekko zmarszczyła,po wyjęciu obieramy ze skorki. Oliwę rozgrzewamy na patelni przesmażamy kawałki papryki i wykładamy na talerz.Czosnek obieramy miażdżymy i mieszamy z jogurtem,doprawiamy solą i pieprzem i polewamy paprykę.Dobra do potraw mięsnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 28.07.2011 08:17
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak