Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka indycze Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej roślinny 4 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
soser 1/2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
rękaw do pieczenia w piekarniku
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
bulion 1 porcja
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1/2 łyżki
golonki indycze 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka indycze Eli

Golonka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Wynieszać razem olej,sos sojowy,przyprawę do kurczaka,czosnek i pieprz.Marynatą posmarować golonka indycze włożyć do lodówki na 12 godzin.Golonka włożyć do rękawa i spiąć jeden koniec klipsem.Wymieszać przyprawę do kurczaka,soser,bulion babuni,pieprz,1/2 litra gorącej wody i wlać do golonek.Spiąć drugą końcówkę rękawa.Całość położyć na blaszce i piec przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.Wyjąć blaszkę z piekarnika,rozciąć rękaw i ostrożnie wyłożyć golonka razem z sosem na blaszkę.Blaszkę włożyć jeszcze raz do piekarnika i piec następne 30 minut,polewając wytworzonym sosem.Golonki wyjąć na półmisek i zabezpieczyć przed wystygnięciem.Sos zlać do rondla i dolać tyle wody żeby sos nie był za słony.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.01.2017 16:06
Dla smakoszy.
gacopierz23 09.06.2011 12:42
super goloneczko
artur7 07.06.2011 15:36
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak