Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z rodzynkami Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
jajko 10 szt
masło 1 kostka
mąka ziemniaczana 3 łyżki
rodzynki 20 dkg
aromat pomarańczowy kilka kropli
margaryna do wysmatowania tortownicy
ser biały 1.5 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z rodzynkami Eli

Ser zmielić 2 razy maszynką do mięsa z bardzo drobnymi oczkami.W makutrze utrzeć żółtka z cukrem i dodać masło.Ucierać dalej na puszystą masę.Do masy dodawać porcjami ser i dalej ucierać.Do sera dodać mąkę ziemniaczaną,aromat pomarańczowy,rodzynki i wymieszać.Z białek i szczypty soli ubić sztywną pianę,dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać.Tortownicę 28 cm natłuścić margaryną i wysypać buką tartą.Masę serową przełożyć do tortownicy i piec około 80-90 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.Po ostudzeniu polać polewą lub lukrem.Można też posypać cukrem pudrem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.01.2017 16:08
ZAWSZE DOBRY.
emeslive 28.11.2012 21:02
Super wygląda ten sernik. Przepis godny polecenia!
Smakosz6 13.10.2011 10:17
mniam
smakowita 08.06.2011 11:31
Bardzo dobry serniczek
eli82 07.05.2011 11:37
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak