Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń huzarska

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
tłuszcz 4 dkg
włoszczyzna
mąka 1 dkg
sól
Zalewa:
woda 1 szklanka
cebula 8 dkg
ocet 1/2 szklanki
Farsz:
cebula 10 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 dkg
masło 2 dkg
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń huzarska

Z mięsa zdejmujemy błonę.Z podanych składników przygotowujemy zalewę octową,wkładamy do niej mięso i odkładamy w chłodne miejsce na 2-4 dni.Wyjmujemy z zalewy osączamy posypujemy solą i szybko zarumieniamy z obu stron,następnie przekładamy do rondla dodajemy tłuszcz niewielką ilość wody,cebulę z zalewy oraz pokrojoną w słomkę włoszczyznę.,dusimy często obracając mięso.Farsz-cebulę kroimy w drobną kostkę podsmażamy na tłuszczu gdy przestygnie mieszamy ją z bułką tartą i masłem.Uduszoną pieczeń wyjmujemy porcjujemy w cienkie podwójne płaty nie przecinając do końca.Między dwa płaty mięsa nakładamy farsz.Mięso układamy w brytfannie podpiekamy i podprawiamy sporządzoną z mąki i tłuszczu zasmażką.Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Daria14 30.04.2011 10:57
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak