Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z kaszą Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kark z kaczki 2 szt
ogórki kiszone 1/2 kg
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy kawałek
ziemniaki 4 szt
kasza jęczmienna 1/2 szklanki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
ziele angielskie 4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól
śmietana 30% 150 ml
koperek
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z kaszą Eli

Karki umyć,zalać 3-ma litrami wody,dodać przyprawę warzywną i gotować do miękkości mięsa.Ugotowane karki wyjąć,przestudzić i obrać z mięsa.Marchewkę,pietruszkę i seler obrać i umyć.Ogórki,marchewkę,pietruszkę i seler zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Obraną cebulę posiekać.Do wywaru dodać potarte ogórki,jarzyny,posiekaną cebulę,ziele angielskie,liście laurowe i zagotować.Do gotującej się zupy wsypać kaszę i gotować do miękkości kaszy.Obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę,zalać wodą,dodać odrobinę soli i ugotować do miękkości.Do zupy dodać ugotowane ziemniaki,pokrojone mięso i jeszcze chwilę gotować.Do rondla wlać śmietanę,rozprowadzić gorącą zupą i wlać do reszty zupy.Zupę wlać do talerzy i posypać posiekanym koperkiem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.01.2017 16:08
dobra zupa.
agnieszka189 28.07.2011 12:16
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak