Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smalec z ziołami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1 kg
jabłka 2 szt
śliwki suszone 5 szt
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: smalec z ziołami

Jabłka obieramy i kroimy w cienkie plasterki,śliwki moczymy w przegotowanej wodzie i kroimy w paski.Słonine kroimy w drobną kostkę i stapiamy na patelni nie rumieniąc zbytnio skwarek.Zdejmujemy z ognia dodajemy jabłka i śliwki,przyprawiamy solą i łyżeczką majeranku lub tymianku.Gdy zacznie gęstnieć dobrze mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 06.05.2011 21:23
co jeden to pyszniejszy przepis tu znajduję, po prostu rewelacja :))
Daria14 30.04.2011 10:56
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak