Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bobak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bób 1/2 kg
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1/2
ugotowane żółtka 2-3 szt
garść posiekanej zieleniny
czosnek 2 ząbki
sól, cukier, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bobak

Bób ugotować w niesolonej wodzie-posolić dopiero wtedy,gdy zacznie mięknąć.Odcedzić,przelać zimną wodą,zostawić na cedzaku,obrać z łupinek.Czosnek drobniutko posiekać.Żółtka utrzeć na krem z dodatkiem oliwy i soku z cytryny,doprawić do smaku.Bób przełożyć do salaterki,wymieszać z czosnkiem,zieleniną i sosem jajecznym.Podawać z dodatkiem pieczywa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 22.07.2012 21:47
fajne
Justyna87 22.07.2012 21:47
fajne
anja3107 10.02.2012 17:41
fajna nazwa ;-)
minka 03.09.2010 17:53
uwielbiam bób

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak