Bobak

Bobak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bób

    1/2 kg
  • oliwa z oliwek

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    1/2
  • ugotowane żółtka

    2-3 szt
  • garść posiekanej zieleniny

  • czosnek

    2 ząbki
  • sól, cukier, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bób ugotować w niesolonej wodzie-posolić dopiero wtedy,gdy zacznie mięknąć.Odcedzić,przelać zimną wodą,zostawić na cedzaku,obrać z łupinek.Czosnek drobniutko posiekać.Żółtka utrzeć na krem z dodatkiem oliwy i soku z cytryny,doprawić do smaku.Bób przełożyć do salaterki,wymieszać z czosnkiem,zieleniną i sosem jajecznym.Podawać z dodatkiem pieczywa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna87

22.07.2012 21:47
fajne

Justyna87

22.07.2012 21:47
fajne

anja3107

10.02.2012 17:41
fajna nazwa ;-)

minka

03.09.2010 17:53
uwielbiam bób

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat