Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzepa w sosie śmietankowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzepa 700g
rosół z koncentratu 1\\8l
śmietanka kremowa 1\\4l
mąka łyżka
sól
pieprz
gałka muszkatołowa starta
szczypiorek peczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rzepa w sosie śmietankowym

Rzepe obrać ,umyć i pokroić w średniej wielkości kostkę.Włożyć do miski ,dolać rosół i gotować wszystko pod przykryciem przez 10min.Dodac śmietanę i gotować dalej pod przykryciem 8min.Oprószyć maka i gotować 1min.Przyprawić solą ,pieprzem i gałka muszkatołową .Szczypiorek posiekać i posypac nim danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak