Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka w kokilkach z kalarepki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 4 szt
wątróbka drobiowa 15 dag
mąka pszenna 1 łyżeczka
pieprz do smaku
rozmaryn 0,5 łyżeczki
oliwa 3 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
ocet winny 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
melon miodowy 20 dag
olej do smażenia
jabłko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka w kokilkach z kalarepki

1. Wątróbki oczyść, opłucz, osusz. Potnij na niewielkie kawałki. Obtocz w mące i smaż 5 min na rozgrzanym oleju. Przypraw i wystudź.
2. Jabłko oczyść z pestek i wraz ze skórką grubo posiekaj. Z kalarepek zetnij wierzchy, wydrąż. Środki potnij w kostkę, krótko obgotuj. Odcedź i osącz na sitku. Miąższ melona potnij na kawałeczki.
3. Musztardę połącz z octem i oliwą. Dodaj sól, pieprz i rozmaryn. Dobrze ubij. Wątróbkę wymieszaj z pozostałymi składnikami i sosem. Przełóż do wydrążonych kalarepek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.12.2013 09:08
pyszna sałatka
suzana 28.04.2011 15:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak