Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mój sernik na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtek 6
budyń śmietankowy 1
cukier waniliowy 1
cukier 5 lyzek
herbatniki 2 duże opakowania
masa krówkowa gotowa 1 puszka
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: mój sernik na zimno

na początek przygotowujemy masę serową :żółtka ubijamy z cukrem na jednolitą masę łączymy te żółtka z twarogiem mieszamy mozna łyżką lub mikserem do masy dodajemy budyń w proszku oraz cukier waniliowy(można dodać rodzynki jak ktoś lubi). na blaszce układamy jedną warstwe herbatników smarujemy masą krówkową (cała puszkę )przekładamy drugą warstwą herbatników dajemy masę serową przekładamy warstwą herbatników.galaretki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu jak zacznie tęrznieć zalewamy nasz sernik . wkładamy do lodówki na godzinę po czym jest gotowy do spożycia:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 27.09.2011 14:26
pycha
Emilia22 05.08.2011 08:42
rewelacja
IZABELA29 03.06.2011 10:33
przepysznie się prezentuje
matii6 24.05.2011 16:46
znakomicie wygląda
Misiabe 19.05.2011 03:13
Super!!
Neetka90 29.04.2011 07:28
wygląda smazcznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak